1982, animație de păpuși, 75 min., restaurat digital
Regia: FOKY Ottó
Scriitor: Tersánszky Józsi Jenő
Scenariul: Foky Ottó
Imaginea: Bayer Ottmár
Muzica: Pethő Zsolt
Voci: Kútvölgyi Erzsébet, Gálvölgyi János, Haumann Péter, Benedek Miklós
Veverița Mishi, animăluțul mereu curios și băgăcios se plictisește de școală și preferă să plece în lume ca să găsească copacul ce rodește veșnic, sub care viața înseamnă numai bucurii și fericire. Pe parcursul lungului drum către Africa personajul principal cu coadă de pămătuf trece prin multe aventuri până găsește în final copacul mult râvnit… Varianta cinematografică a serialului de televiziune ce cuprinde 13 episoade este primul lungmetraj de păpuși realizat de Studiourile de Film Pannónia.
Foky Ottó este un inovator al filmului maghiar de animație, creator al unui gen specific, cel al animației de obiecte. A creat păpuși specifice care în pura lor formă figurativă, de obiect, sunt indivizi speciale și deosebite. Serialele de televiziune ale lui Foky Ottó și-au trăit perioada de glorie în perioada anilor șaptezeci și până la mijlocul anilor optzeci, autorul devenind fondatorul și conducătorul Studioului de Filme de Păpuși (Bábfilm Stúdió). Din anul 1963 genericul emisiunii de povești pentru copii a Televiziunii Maghiare a fost animația intitulată Tévémaci (Ursulețul televiziunii) care înainte de povestea din fiecare seară se spăla pe dinți, se așeza în fața ecranului de televiziune și, după poveste, se ducea la culcare. Acest generic a fost înlocuit 1983 cu o variantă reînnoită realizată de Foky Ottó la Studiourile de Film Pannónia, cu tehnica animației de păpuși. În 1998 Televiziunea Maghiară a considerat depășită varianta de generic a lui Foky Ottó și a înlocuit-o, ca numai șase luni s-o reintroducă din cauza nemulțumirii telespectatorilor. În anul 2012 genericul realizat de Foky Ottó a fost înlăturat din nou, fiind înlocuit cu o nouă variantă, însă nici aceasta nu a avut succes în rândul telespectatorilor, așa că după patru luni personajul lui Foky Ottó a revenit din nou pe micile ecrane.
Activitatea lui Foky Ottó a fost recompensată în anul 1964 cu Premiul Munkácsy, în 1970 cu Premiul Balázs Béla, iar în 1977 cu titlul de Artist Emerit, respectiv în 1982 cu titlul de Artist Excelent; cineastul are în palmares 25 de premii internaționale.